0
Posted 27 gener 2017 by Gremi in General
 
 

EL CINEMA DE SITGES, NOMINAT ALS MILLORS PREMIS

ibfczKMj
ibfczKMj

Alguns dels títols de l’última edició del Festival competeixen als Premis Gaudí, Goya, Oscar i BAFTA

El millor gènere –vist a Sitges– aconsegueix fer-se un lloc a les llistes de nominats dels diversos premis que es lliuraran pròximament. La presència del cinema fantàstic és evident en el panorama actual, amb nombroses cintes que compten amb el favor dels espectadors i de la crítica.

La catifa vermella dels Premis Gaudí acollirà, diumenge 29 de gener, les produccions catalanes més destacades de l’any. Els dos títols més nominats als premis de l’Acadèmia del Cinema Català es van poder gaudir a Sitges 2017: La propera pell i Un monstruo viene a verme. El primer, dirigit per Isaki Lacuesta i Isa Campo, compta amb 14 nominacions que l’han convertit en el gran favorit. La cinta de J.A. Bayona, que a Sitges van poder veure estudiants de diferents escoles, suma 11 nominacions. Val la pena mencionar també el film de Carles Torras, Callback -projectat en sessió sorpresa al Festival- nominat al millor guió. La cerimònia tindrà lloc per segon any consecutiu al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, situat al Fòrum.

Un monstruo viene a verme ha aconseguit també 12 nominacions als Premis Goya, que se celebraran dissabte 4 de febrer a Madrid. El thriller Que Dios nos perdone, de Rodrigo Sorogoyen, competeix amb 6 nominacions, entre elles a millor pel·lícula, una categoria que es disputarà amb els films Tarde para la ira, El hombre de las mil caras, Julieta i la mencionada cinta de Bayona. Emma Suárez representarà La propera pell als premis de l’Academia de Cine, amb la seva nominació com a actriu de repartiment, l’única que ha obtingut la pel·lícula.

La llegada (Arrival), de Denis Villeneuve, s’ha fet un lloc als Premis Oscar dins l’hegemonia de La ciudad de las estrellas (La La Land), gran favorita. El film canadenc –projectat a Sitges en sessió sorpresa– ha assolit 7 nominacions que inclouen les categories principals, amb l’excepció d’Amy Adams, una de les absències més notables en la llista de candidates a millor actriu protagonista. Cal destacar la presència de Comanchería (Hell or High Water), de David Mackenzie, que opta a 4 premis rellevants i que va ser una de les grans apostes de Sitges 2016.

Tant el film de Villeneuve com el de Mackenzie apareixen també a les nominacions dels BAFTA, els premis de l’acadèmia britànica, amb 4 i 2 nominacions, respectivament. Una de les sorpreses de Sitges, la coproducció entre el Regne Unit i l’Iran, Bajo la sombra (Under the Shadow), dirigida per Babak Anvari, ha estat nominada com a millor pel·lícula en llengua estrangera.Share This Post