Menú del Xató

História del Xató
Val la pena recordar que la primera aparició documentada del plat del Xató va tenir lloc un 16 Febrer de 1896 a El Eco de Sitges, en referència a un sopar de Dijous Gras celebrat tres dies abans. Per això, l’Ajuntament va declarar el 13 de Febrer “Dia internacional del Xató”, amb la voluntat de potenciar el nostre calendari de festes i activitats i de promocionar un plat tan nostre com aquest, que condensa l’ esperit d’ aquest racó de la Mediterrània.
Els restaurants han volgut treure de les cases particulars i entitats un plat centenari de la cuina mediterrània i més concretament de casa nostre, i posar-lo a l’ abast dels clients que ens visiten amb tanta assiduïtat, i que ens ho demanaven amb certa constància. El Xató, com a amanida és únic i saludable, que els restaurants el complementen amb un seguit de plats de cuina marinera i de pescadors, finalitzant el menú amb una copeta de Malvasia de L’Hospital de Sitges.
És moment de tastar-ho, no se’n penediran.

Degusta el menú del Xató i fes Cultura
Entrada gratuïta a un dels tres museus de Sitges: Museu Cau Ferrat, Museu Maricel i Museu Romàntic amb la degustació d’un menú del Xató. Demani el seu tiquet de descompte al restaurant escollit.

Menú vigent de dilluns a divendres,
de novembre de 2012 a abril de 2013.
Preu: 30 € (I.V.A. i begudes apart)

RUTA DEL XATÓ

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password