PREMIS SANTA MARTA 2019

PREMIS SANTA MARTA 2019

Santa Marta, és la patrona de l’hostaleria i avui 29 de Juliol de 2019 ho hem celebrat a Sitges a l’Ermita de Sant Sebastià i tot seguit hem compartit esmorzar tots junts al Vivero Beach Club.

Ens agrada destacar la figura transversal de la nostra activitat i avui en dia més que mai, destacar la nostra feina com amfitrions.

Els organismes, entitats, cossos de seguretat, etc., que han vingut avui a l’esdeveniment són amfitrions també en les seves activitats. Felicitats també!

Aquest any com a novetat, s’han inclòs els premis Santa Marta del Gremi d’Hostaleria de Sitges, reconeixements a companys del Gremi que al llarg de l’any han tingut un paper important.

PREMI SANTA MARTA 2019 SECCIÓ ALLOTJAMENT: Lliurament del premi per part del Vicepresident primer del Gremi, Miquel Ferreres, a  Josep Daranas de Blau Sitges Apartaments per la seva participació constant en tots els reptes sobre l’Allotjament que afronta Sitges, per fer-nos veure la importància d’ampliar la visió dels allotjaments més enllà dels hotels i per la insistència en la diferenciació entre Huts Legals i Huts il·legals.

PREMI SANTA MARTA 2019 SECCIÓ RESTAURACIÓ. Lliurament del premi per part d’un dels nostres col·laboradors, la entitat CAIXA Hotels & Tourims Sra Esther Magallon, Directora d’Àrea de Negoci del Garraf a Valentí Mongay del Restaurant La Salseta per la seva gran aportació al KM0 i la gastronomia de proximitat, pel seu paper en el recolzament als productes locals com es la Malvasia de Sitges i per mantenir-se sempre a l’avantguarda culinària sense perdre els orígens.

PREMI SANTA MARTA 2019 SECCIÓ Entreteniment I Oci Nocturn, una de les àrees fonamentals en qualsevol relació humana. Ha entregat el premi un dels nostres col·laboradors, Neus Borgoñoz Solé Directora Territorial de Previsora General a Manuel Rodriguez de New Ricky s, tot un jove veterà de la nit Sitgetana, que no ha desistit en el seu afany de continuar donant alegries a Sitges tot i que requereixi d’un esforç constant tant a nivell personal com a nivell d’Inversions i Actualitzacions permanents .

 

 

 

A continuació ha pres la paraula el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber agraint a tots l’assistència i esmentant la importància de seguir fent promoció de Sitges amb el repte de trobar la fórmula millor per al correcte acompliment. En relació als premiats destacar:

  • que l’oferta d’allotjament a més dels hotels, és important recordar també als càmpings, i els apartaments turístics legals. Que cal una lluita proactiva contra la il·legalitat per seguretat, per competència lleial i per recaptació de taxa turística.
  • què en relació a la restauració i gràcies a tasques del Club de Tast i iniciatives com el Sopar de Tast i els diferents Tapa a Tapa i Restaurants, com el premiat, El restaurant la Salseta, Sitges és també un destí Gastronòmic.
  • s’ha de generar un model d’Entreteniment i Oci i destaca Oskar que és un repte de present per el futur. Que “a tothom li agrada prendre alguna cosa després de qualsevol activitat”.

Destaca el President que a més de la tasca empresarial dels membres del Gremi, també hi ha una part molt important de col·laboració en esdeveniments de Sitges així com amb entitats, destacant, com exemple, la del cap de setmana del 26 i 27 del Torneig de Golf Ave Maria amb una recaptació de més de 30 premis per recaptar fons per a l’entitat.

 

Per finalitzar l’esdeveniment, l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, pren la paraula compartint el sentit de “ser amfitrió” i que d’una forma o una altra tots podem millorar Sitges amb un orientació d’amfitrió en el nostre dia a dia.

Agraeix al Restaurante El  Vivero Beach Club, la possibilitat d’utilitzar les seves meravelloses instal·lacions i fa un breu repàs a aquestes primeres setmanes d’alcaldia, destacant que Turisme, “es manté en el centre de la gestió i per això mateix depèn directament de l’alcaldia”.

Què la col·laboració públic privada / privada pública és fonamental per a un desenvolupament profitós. Què Sitges també compta amb l’acció social i de col·laboració, com feia esment Oskar en el seu exemple del Torneig Benèfic de Golf de Ave Maria, “s’ha de fer bandera de la solidaritat de la gent sitgetana, les seves empresaris i d’hostalers en general”.

Cal destacar el projecte Can Milà, com a eix central de Turisme i lloc d’investigació, tecnològic Turístic. Que està en marxa el segon estudi / enquesta sobre el turisme realitzada als veïns de Sitges a més de l’acord tancat amb Orange per mesurar el nombre de visitants dins el programa de Big Data.

La importància del programa Biosphere, que s’ha de continuar, implicant a més actors i assumint que és una peça fonamental per al futur de qualsevol ciutat destacant l’acció de les Platges de Sitges de reduir les canyetes de plàstic, d’alguns hotels en el procés de reducció de plàstic i del repte de mantenir aquesta gestió en el futur.

I conclou que l’Oci Nocturn, fonamental en la tradició de Sitges, s’ha d’adaptar a les necessitats de veïns i visitants dels nous temps amb un enfocament més de qualitat d’entreteniment en horari diürn i responsable en tots els horaris.

 Des del Gremi volem agrair als agremiats presents, a Mossos i Policia Local per la seva assistència, a entitats i a l’equip de govern de l’ajuntament i membres de diferents partits per compartir avui Santa Marta amb nosaltres.

Visca Santa Marta 2019

 

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password