El dispositiu de seguretat de Carnaval comptarà per primera vegada amb drons i helicòpters

El dispositiu de seguretat de Carnaval comptarà per primera vegada amb drons i helicòpters

Els cossos policials i sanitaris s’han reunit aquest dimarts en el marc de la Junta Local de Seguretat de Carnaval per posar en comú els detalls de l’operatiu de les festes. L’ampli dispositiu de seguretat amb prop d’un miler d’efectius es posarà en marxa per l’Arribo aquest dijous i finalitzarà Dimecres de Cendra. Segons les dades presentades a la Junta de Seguretat, el nombre de delictes durant el Carnaval s’ha reduït un 73% respecte el 2013.

L’Ajuntament de Sitges i representants dels cossos de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, SEM, Protecció Civil, Creu Roja i Bombers han mantingut aquest dimarts la reunió anual de la Junta Local de Seguretat extraordinària amb motiu del Carnaval de Sitges per repassar el dispositiu de seguretat que es desplegarà des de Dijous Gras (28 de febrer) fins Dimecres de Cendra (6 de març).

L’alcalde de Sitges i president de la Junta Local de Seguretat, Miquel Forns, ha explicat que la Junta ha servit per acabar de coordinar i posar en comú tot l’operatiu que garantirà “que tindrem un Carnaval segur. Ara tenim dades molt reals de dels visitants a Sitges durant la setmana de Carnaval que l’any passat van sumar 264.000 persones, a més dels 2.200 participants que surten a les rues. Es tracta d’un volum de gent molt important que requereix d’una prevenció de riscos d’emergència molt ferma”. L’alcalde ha destacat “una major coordinació entre els diferents cossos de seguretat. En aquest sentit, es posarà en marxa un canal nou de comunicació per fomentar aquesta coordinació entre els cossos que també s’està experimentant ara durant el Mobile World Congress”. Miquel Forns ha afirmat que la Junta de Seguretat Local ha previst “atendre tots els riscos durant els actes més importants durant el Carnaval amb molta participació, però també el que pot passar en el conjunt del municipi durant aquests dies”.

Una de les novetats del dispositiu de seguretat és que durant els dies de major afluència de visitants sobrevolarà un helicòpter per les urbanitzacions i barris del municipi més allunyats per detectar i prevenir possibles robatoris. També es comptarà amb un dron que sobrevolarà el passeig marítim i passeig de la Ribera per al control de la rua. El dron enviarà imatges al CECOR sobre com es va desenvolupant la rua i com es mou el públic i a la vegada farà també una funció d’inhibir qualsevol altre dron.

Les rues comptaran amb banderoles per senyalitzar les 26 portes d’emergència que hi haurà al llarg del recorregut i que en tots els casos han d’estar creuades per tal de garantir la mobilitat dels vianants.

Seguint el model de l’any passat, enguany es tornaran a instal•lar elements de formigó i vehicles policials en diversos punts del passeig per impedir el pas de vehicles no autoritzats.

També es faran diversos dispositius per al control de la venda ambulant, control de tinença i consum de drogues, i control de barres no autoritzades. Pel que fa al dispositiu de la Policia Local tornarà a comptar amb el control de gossos que l’any passat es va saldar amb 79 denúncies i 78 actes per drogues. Segons les dades presentades per Mossos, “el dispositiu que despleguem entre tots els cossos ha permès reduir el nombre de delictes fins a un 73% respecte el 2013 i un 82% els robatoris amb violència”.

Com a novetat, l’Ajuntament de Sitges i BusUp, l’empresa de mobilitat compartida en bus, ofereixen una forma més segura, còmoda i pràctica per arribar al Carnaval de Sitges amb l’objectiu de reduir també el vehicle privat, millorar la mobilitat i reduir el risc d’accidents. BusUp disposa de rutes directes en autocar privat des de Barcelona, Cornellà, Esplugues, Sabadell, Sant Boi i Terrassa. Els tiquets s’adquireixen directament a través de la seva plataforma: http://bit.ly/2BzqUsh  i es poden guardar al mòbil.

Per tal de comptabilitzar el nombre de persones que arriben durant la setmana de Carnaval a temps real, s’han instal•lat quatre sensors fixos, i també s’instal•laran a les quatre rues sensor mòbils que compten les persones amb la tecnologia de wi-fi.  A través de la col•laboració de la Diputació de Barcelona ja s’han instal·lats comptadors de trànsit a les principals entrades i sortides del municipi per saber els vehicles i si incrementa la mobilitat.

També amb la finalitat de millorar la mobilitat, enguany s’afegeix un tren nou a les 00.15 hores amb 1.200 places per espaiar la tornada cap a Barcelona el diumenge a la nit i evitar incidents a l’estació de tren.

Un any més, s’instal•larà el CECOR (Centre de Coordinació) a la prefectura de la Policia Local de Sitges des d’on es rebran les trucades del 112 i estaran representants de tots els cossos de seguretat i sanitaris.

 

FONT: SITGES.CAT

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password