El Gremi d´Hostaleria de Sitges: molt actiu en aquestes Eleccions Municipals

El Gremi d´Hostaleria de Sitges: molt actiu en aquestes Eleccions Municipals

Com en cada període electoral municipal, des del Gremi d’Hostaleria de Sitges es sol·liciten trobades amb els candidats a les eleccions a l’alcaldia de Sitges.

En aquesta ocasió, celebrem que durant les trobades mantingudes a les nostres oficines, tots els partits han mostrat el seu convenciment sobre la prioritat del Turisme per Sitges. Cada Grup té la seva visió, però tots coincideixen que ha de ser tractat de forma transversal, integrador i que afecti en positiu tant als visitants, turistes, negocis, inversors com als veïns i veïnes de Sitges.

 

             

Amb Aurora Carbonell de ERC                                             Amb Luis Manuel del PSC

Amb Carme Gasulla de COMUNS VERDS SITGES                Amb Mónica Gallardo de JUNTS PER SITGES

Amb David Martinez de SITGES GRUP INDEPENDENT          Amb Ignasi Rubí de NOU HORITZÓ

 

Des del Gremi hem entès que el que és bo per al turista sempre és bo per als veïns i veïnes de Sitges i que qüestions com la seguretat, el compliment de la legalitat, la neteja, la jardineria, l’art, la cultura, l’oci, la gastronomia i la sostenibilitat han de ser una prioritat per a tothom. De fet, la majoria dels agremiats són també veïns de Sitges.

Entre els temes tractats amb tots els partits destaquem:

 • La necessitat de recuperar la imatge bonica de Sitges de forma immediata:
 • Els seus Jardins, els seus passejos, la seva via pública, el seu enllumenat, les escombraries i els elements comuns de la vila.

o Posar especial èmfasi en el tema de la recollida d’escombraries, ja que, independentment de la problemàtica del contracte en vigor, s’ha de reorientar JA donat l’increment de veïns de Sitges i els seus visitants.

 • Legalitat d’activitats, destacant la inactivitat vers els Huts il·legals de Sitges, que superen ja el 40% de les places d’allotjament. I són molt perjudicials per:
  • Per la seva competència deslleial, per la manca de seguretat en relació a veïns i propis clients
  • Per la no fiscalització de la seva activitat que repercuteix a tot Sitges

o El Top Manta, que encara és un mal social, promogut en origen estranger i per màfies, no es pot permetre la venda ambulant al passeig de Sitges. Des del Gremi hem donat suport a les accions de la policia local amb vigilància privada per “desplaçar aquest fenomen a d’altres llocs”, així com que s’està treballant en una acció conjunta amb Nivell 10 per incorporar a treballar a aquelles persones que estiguin en situació vulnerable i dins de les accions possibles de cada empresa.

o Compliment en horaris, ús de terrasses i gestió de residus.

o En relació a la legalitat, cal indicar que l’actual normativa de sorolls de Sitges és extremadament restrictiva i que s’accepta, per part d’alguns grups, la necessitat de revisió, sent aquest un dels elements fonamentals de la desaparició de l’Oci Nocturn de Sitges

 • Seguretat: es requereix no abaixar la guàrdia i els candidats admeten que s’ha d’augmentar el nombre d’efectius sobretot amb el creixement constant de la població i en especial en moments d’alta demanda de turistes i esdeveniments especials
 • Valorar les Platges com a element fonamental de Sitges, sense les quals l’activitat principal de la vila estaria molt compromesa. Respectem aquells partits polítics que el seu focus està en la biodiversitat, però des del sector s’entén que la seva aplicació ha d’estar en equilibri amb les activitats econòmiques i ha de ser un procés sostenible en el temps
 • La mobilitat pública de Sitges és un element en el qual tots els candidats s’hi ha referit i han estant d’acord en què el nombre de llicències de taxis és insuficient per al Sitges d’avui. No es descartaria l’entrada de llicències temporals (des de Setmana Santa fins a finals de octubre) mantenint així l’equilibri entre oferta i demanda. I també considerar l’opció que noves plataformes de transport siguin benvingudes a operar a Sitges.
 • La promoció Turística i l’Agència de promoció Turística ha estat un dels temes estrelles ja que tots els partits, excepte un, aposten per la recuperació de l’agència que tan bons resultats va donar en el passat.

 

       

Amb Ferran Llombart de SOLUCIONS                    Amb Jose Antonio Gelabert del PP

Amb Francesc Gallego del PES                            Amb Xavier Salmerón de GUANYEM SITGES

Amb Manuel Rodriguez de CIUTADANS

La promoció és una cosa àgil que ha de donar respostes urgents i planificades de manera que la col·laboració activa – executiva del sector privat és fonamental per a l’èxit en els temps que corren.

I també que el Turisme, tingui presència transversal en totes les accions de govern municipal.

o Taxa Turística; la recaptació és exercida pels establiments d’allotjament i tot que el 50% d’aquesta recaptació és d’ús municipal, no hi ha transparència en relació a l’ús de la mateixa ni participació en assignació d’aquesta partida.

És urgent millorar Rapidesa administrativa i facilitat de gestió.

Des del Gremi recomanem la lectura de l’últim informe d’Exceltur, que “orienta” als governs (pag 30 – 33) sobre els camins que vinculen la seva gestió amb el desenvolupament econòmic del Turisme:

 • Inversió en infraestructures beneficioses per als sitgetans i els seus visitants
 • Política de promoció del Turisme per mantenir el creixement del seu PIB a Sitges
 • Que el turisme tingui el rang administratiu més alt possible
 • Que des de l’Agència de Turisme de Sitges s’obtinguin totes les sinergies amb Diputació, Generalitat, Turespaña i qualsevol oficina per posicionar Sitges com a referent de Turisme

En un mon  amb més de 2 mil milions de viatgers a l’any, on la Inter connectivitat a través dels mitjans de transport és global, i amb clients potencials a qualsevol part del món, el sector Turisme ha de ser una prioritat en la gestió de gairebé qualsevol territori, i en particular en el cas de Sitges.

 

Gremi d´Hostaleria de Sitges

Eleccions Munipals

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password