Expedia Group amb els Hotelers de Sitges. Bones puntuacions, gran servei i destacada temporada 2019

Expedia Group amb els Hotelers de Sitges. Bones puntuacions, gran servei i destacada temporada 2019

El passat dijous 3 de Octubre de 2019 Expedia Group, líder mundial de viatges en línia i aglutinadora de marques tan conegudes com TRIVAGO, LASTMINUTE i HOTELS.COM va lliurar els guardons Partner Awards 2019 als hotels de Sitges destacats pels clients en el seu programa d’Reviews

Aquest és un esdeveniment que Expedia realitza en unes 10 ciutats espanyoles pel que Sitges continua en el Top 10 d’activitat i referent mundial com a destinació turística, tant de vacances com per a reunions d’empreses i esdeveniments diversos.

A la festa realitzada al Port de Sitges, a l’establiment Sea You, Walter Lo Faro, Sènior Director Southern Europe per Expedia Group va destacar la rapidesa dels canvis tecnològics, l’arribada del 5G imminent i l’ús de la Intel·ligència Artificial que permetrà configurar experiències de viatges completament a mida. El client, filtrant les seves peticions pot accedir a més de 3 mil milions de combinacions de viatge en un entorn en línia de comunicació bidireccional entre empresa de serveis i client. També es va destacar que el paquet de viatge és sempre allotjament, necessitat d’un transport i complementat amb activitats experiencials del propi destí, sent aquest últim una de les apostes d’Expedia Group.

Així mateix, Sira Puig, directora de Turisme de Sitges, va indicar que efectivament el Big Data, com a eina de servei i per conèixer les necessitats del client és una realitat i que Sitges ja està treballant amb operadors digitals per desenvolupar totes les opcions en el coneixement i necessitats de viatgers i integrar-los en les polítiques locals de Sitges per aconseguir un equilibri sostenible entre turistes i veïns de la vila. Sitges manté un esperit de comunitat i de caràcter mediterrani obert, sent aquesta l’element més valorat pels visitants: els habitants de la vila.

Des de l’administració es dona tot el suport a col·laborar en projectes innovadors que faci de Sitges referent mundial com Smart City

El Gremi d’Hostaleria de Sitges, col·laborador en l’esdeveniment, va destacar la importància que l’entorn en línia es transformi en servei fora de línia i que el tracte d’amfitrió i de servei persona a persona continuï sent prioritari en un entorn cada vegada més digital i robotitzat. Si en els últims 15 anys, des que Expedia va començar, hem viscut grans canvis en el sector, ¿què veurem en els propers 15 anys? Grans reptes plens d’oportunitats.

La majoria dels establiment van superar la puntuació de 8.5 i entre els hotels premiats estaven Dolce Sitges, Melia Sitges, Hotel Calipolis, Hotel MiM, Sunway Hotels & Apartments i Medium hotels.

El repte està servit i esperem que 2020 tornem a celebrar els Expedia Partner Awards amb dades millorades respecte a 2019 en un procés de creixement sostenible continu.

La festa va acabar amb un fantàstic aperitiu del Sea You i amb la gran actuació de Núria Scarp

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password