Jornada de Turisme i Mesures de l´Ajuntament de Sitges per Regular els HUTS

Jornada de Turisme i Mesures de l´Ajuntament de Sitges per Regular els HUTS

En els últims anys, com a conseqüència de l’avanç de plataformes digitals, la disponibilitat de pisos al centre de les ciutats i la facilitat de relació directa de negocis i clients, ha permès el desenvolupament del lloguer dels d’habitatges per a ús turístic.

El que va començar com una activitat d’intercanvi o de l’anomenada economia col·laborat iva, s’ha transformat en una creixent alternativa a l’allotjament tradicional i, en alguns casos, en una competència deslleial fora de tota normativa i amb poca o nul·la seguretat per als usuaris, veïns i ciutats de gairebé tot el món.

Les Administracions Públiques s’han hagut d’adaptar “al seu ritme” a la nova situació de mercat i ja es diferencia entre Huts legals amb llicència per operar, i Huts il·legals i fora de tota normativa.

Els Huts legals, com habitatges que són, han de complir amb les normatives corresponents a habitatges, i com qualsevol altre modalitat d’allotjament, han de complir un seguit de normatives pròpies del sector de l’allotjament com podrien ser  la publicació del número de llicència en qualsevol lloc on s’anunciïn, el registre d’hostes, o la recaptació i posterior liquidació de la taxa turística.

Els HUTS il·legals, fora de tota normativa, poden arribar a ser un risc per a tots, a més de la pèrdua fiscal per ajuntaments i altres administracions.

Agraïm i subscrivim l’acció del Gremi d’Hoteleria de Barcelona; la seva iniciativa del passat 29 i 30 d’abril on es van reunir multitud d’associacions hoteleres per tractar aquest tema global i que va concloure en l’aportació d’un full de ruta consensuat per “Gestionar la qüestió dels Huts il·legals“. Gràcies !!

Per tot plegat, esperem amb expectativa la ponència del divendres 10 de maig, a les 10:15h i que segons el programa (que adjuntem) tractarà de: Mesures de l´Ajuntament de Sitges per Regular els HUTS.

Des del Gremi d’Hostaleria de Sitges compartim la necessitat d’acció i esperem veure concreció en:

  • Pressupost i Recursos d’Inspectors destinats a controlar Huts il·legals
  • Mecanismes:
    • d’informació sobre l’adaptació de la activitat a la llei vigent
    • sancionadors i recaptadors per a fer efectiva la normativa
    • per que cap Hut il·legal continuï la seva activitat
  • Pla de comunicació de riscos d’ús d’aquests establiments il·legals, tant per als clients com per als veïns, i sobre la seguretat de la vila al acollir multitud de clients sense registre.

Amb l’objectiu de que Sitges sigui dels primers municipis en eradicar pràctiques il·legals i perjudicials per al sector de l’allotjament, la població i els propis usuaris, mostrem tot el suport al compliment de las accions del Ajuntament de lluita contra la il·legalitat.

I com sempre, des del sector,  suport a les iniciatives de futur per promocionar Sitges com a destinació de Esdeveniments & Convencions, Natura, Cultura, Platges, Tradicions i Gastronomia com a font d’correcte impacte econòmic

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password