Reunió Junta Rectora del Gremi

Reunió Junta Rectora del Gremi

Dimecres passat 15 de maig va tenir lloc la reunió periòdica de la Junta Rectora del Gremi d’Hostaleria de Sitges a l’hotel Calipolis, en una sala renovada amb les darreres tecnologies demandades pel segment d’empreses, reunions i congressos i que ajudarà a seguir posicionant Sitges com el segon destí de Catalunya d’aquest segment.

En els comentaris previs, i durant la reunió es qualifica l’inici de l’any 2024  com a bo en l’activitat econòmica, amb un primer quadrimestre que compleix expectatives i que es preveu que la resta de l’exercici sigui molt positiu. En tot cas, i com en els darrers anys, sempre pendents de les situacions geopolítiques i els desajusts de preus de mercaderies, subministres i l’estructura laboral.

L’amenaça més gran per a aquesta temporada 2024 era la sequera a Catalunya i en espacial al Garraf, conca del Ter Llobregat. Però amb les últimes pluges i recuperació de nivells en pantans s’han començat a aixecar restriccions. A més, destacar la feina feta per les empreses en relació amb l’estalvi d’aigua. Tant per instal·lació de sistemes de doble descàrrega, aixetes i dutxes amb airejadors, com per jornades lúdiques i formatives per a equips de treball i clients per conscienciar sobre aquesta matèria. També s’han fet importants inversions en diferents establiments en infraestructures reduint les superfícies de gespa per zones de gespa artificial i altres instal·lacions.

Amb les últimes notícies sobre l’estat de les platges de Sitges i l’aportació de sorra s’obre una oportunitat per a la vila, que fa anys reclama accions i gestió proactiva del nostre litoral i sembla que ara, el Ministeri i la Generalitat prendran la iniciativa per davant de la manca d’acció del govern municipal i a l’expectativa de com aquestes accions repercutiran a Sitges.

Un altre dels temes centrals va ser el anunciat relleu del Regidor de Turisme de Sitges, Brandon Jones, i que per prescripció mèdica deixa la primera línia política.

Un cop es determini amb claredat la regidoria de Turisme, es sol·licitarà cita per posar-se a disposició i explicar els punts claus que el sector necessita per a la viabilitat de les empreses de Sitges.

Temes com estètica i posada a punt del litoral de Sitges, neteja d’espais, gestió de la sorra de les platges, gestió d’aigua i les dutxes i neteja de peus davant l’arribada de la temporada alta turística i continuar amb la promoció. A més, davant la situació de retards de rodalies de Renfe, cercar fórmules per millorar la mobilitat de Sitges i les freqüències de les línies d’autobusos amb Barcelona, aeroport i estació de tren per sol·sol·licitar ampliació dels serveis d’autobusos i millora de la connectivitat i horaris.

El tema de la seguretat també preocupa davant l’augment de furts, trencament de vidres de cotxes i davant el presumpte creixement de comunitats d’okupes.

Aquests temes són transversals que afecten a tot el municipi i que per el sector són sempre prioritaris.

S’informa de diverses reunions i de la creació d’una comissió municipal en relació amb Catalunya com a zona geogràfica mundial de la gastronomía al 2025. El Gremi no hi va assistir, a nivell institucional, davant la notícia que el Regidor de Turisme deixava el càrrec, a la primera reunió perquè es va estimar esperar a tenir el proper interlocutor. De la reunió ens fan arribar un pla que es vertebrarà en 6 línies.

Les accions serien: elaborar un llibre enogastronòmic de Sitges; 2 exposicions culturals (de fotos de Joan Valera i de llibres de cuina amb popups de cuina i xerrades); generar vídeo clips de l’oferta gastro; promocionar un passaport gastronòmic i convidar presentadors de cuina de canals internacionals de TV.

Accions a desenvolupar conjuntament i en què ja hi ha hagut participació d’hostalers de Sitges i converses tècniques que amplien totes les accions dutes a terme a Sitges a nivell gastronòmic en els darrers anys.

També es van comentar les notícies sobre la hipotètica arribada de nous locals d’oci nocturn a Sitges, en aquest cas de la marca Amnèsia al Port d’Aiguadolç. Més enllà de la proximitat de l’acció es va tornar a parlar de la importància de l’Oci Nocturn per tenir una oferta completa a la destinació turística com és Sitges i de la importància de continuar donant suport a esdeveniments lúdics, com la Pride de Sitges, els Óssos i la zona centre de Sitges com a oferta d’oci nocturn.

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password