Sitges vol utilitzar drons per reforçar el dispositiu de seguretat del Carnaval

Sitges vol utilitzar drons per reforçar el dispositiu de seguretat del Carnaval

El municipi espera rebre l’autorització de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància per captar imatges aèries de les rues

L’Ajuntament de Sitges ha demanat formalment poder utilitzar drons durant les rues de Carnaval de diumenge i dimarts, en el marc del dispositiu de seguretat. L’alcalde, Miquel Forns, amb un informe de la Policia Local, ha sol•licitat a la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya (CCDVC) que autoritzi l’ús d’aquestes càmeres aèries al llarg del passeig de la Ribera, tant pel que fa a les rues infantils com les adultes. “Volem tenir una visió àmplia que ens permeti detectar si hi ha un aldarull o situacions de risc”, ha explicat Forns aquest dilluns, després de reunir la Junta Local de Seguretat. Segons l’alcalde, la intenció és que els drons emetin senyal d’imatge al centre d’operacions, i només es donaria ordre d’enregistrament si es detectés una situació conflictiva. El govern espera rebre resposta de la CCDVC aquest dimecres.

Forns s’ha mostrat esperançat en obtenir el vistiplau per incorporar els drons al dispositiu de seguretat del Carnaval, si bé ha reconegut que la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància tendeix a actuar de forma “restrictiva”. Amb tot, donada la magnitud de l’esdeveniment, l’alcalde espera rebre una resposta positiva d’aquí a dos dies.

La voluntat de l’Ajuntament és que un o dos aparells recorrin el passeig de la Ribera durant les dues rues infantils i les dues adultes de diumenge i dimarts, que són els esdeveniments que més quantitat de gent mouen. En el cas dels recorreguts nocturns, hi participen 2.200 persones disfressades a les diferents carrosses de les entitats i s’estima que hi ha entre 35.000 i 40.000 espectadors – la xifra oscil•la en funció dia-.

Miquel Forns ha assegurat que, si Sitges obté l’autorització per utilitzar els drons, es convertirà en el primer municipi que utilitza aquests aparells amb finalitats de seguretat en un esdeveniment al nucli urbà. En aquest sentit, l’alcalde ha obert la porta a la possibilitat d’utilitzar el mateix mètode en altres celebracions multitudinàries, com la Festa Major.

Mentre espera la resposta de la CCDVC, l’Ajuntament ha reunit la Junta Local de Seguretat per enllestir el dispositiu del Carnaval. L’alcalde ha garantit que, a grans trets, es mantenen les xifres i les característiques dels darrers anys, amb un miler d’efectius sanitaris i de seguretat, si bé es reforçarà la presència a les rues infantils perquè s’hi ha constatat un augment de públic. D’altra banda, es millorarà la senyalització a les portes de pas de les tanques i es prohibirà l’aturada de carrosses a les cruïlles principals per facilitar l’actuació en cas d’emergència.

Com ja es va anunciar, aquest any les rues infantils de diumenge al migdia i dimarts a la tarda seguiran el mateix recorregut que les adultes, que l’any passat ja es van modificar per ampliar el traçat de la zona marítima i reduir la presència al nucli antic. Forns ha aplaudit els canvis perquè permet acostar posicions entre l’organització i els cossos de seguretat: “Ens demanen que la rua surti, transcorri i acabi al passeig, però sempre hem defensat que es pot planificar una solució mixta, com la de l’any passat, que tothom ha valorat molt bé”, ha assegurat.

Finalment, l’alcalde també ha apuntat que aquest any es mantindran les mateixes mesures de seguretat pel que fa a l’alerta antiterrorista, situada per tercer any en un nivell 4 sobre 5. Respecte aquesta qüestió, s’instal•laran elements que impediran l’accés de vehicles pesants a la zona dels recorreguts i hi haurà més atenció policial als accessos a la vila, tant per carretera com per transport públic.

Tags

Comments - 1

David Sitges

David Sitges

Estoy de acuerdo con utilizar drones, hay que ser innovador en esta vida, utilizar los últimos avances para conseguir mejores resultados.
Un saludo

https://davidvega.life

Novembre 12, 2018 11:28 am Reply

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password