Tancament de l’Oci Nocturn, una vegada més

Tancament de l’Oci Nocturn, una vegada més

Desafortunadament la Generalitat torna a tancar l’Oci Nocturn a diferència de moltes altres destinacions d’Europa.
Culpabilitzar i fer responsable a l’Oci Nocturn regulat dels rebrots davant els “botellons”, les festes privades il·legals i la fi de l’ús de la mascareta obligatòria en espais oberts és totalment desproporcionat.

A part del fons de la qüestió, hi ha la forma de procedir i la falta de consideració amb un dels sectors més afectats per la COVID, a més d’aplicar les restriccions a escasses hores de que arribi el cap de setmana. Una vegada més, el sector s’assabenta a força de filtracions a la premsa, declaracions generals i sense publicacions de textos oficials que donin suport a la mesura amb temps prudent per prendre les mesures empresarials pertinents.

El Govern de la Generalitat ha aprovat, (Clica aquí per veure el document complet) en el marc del Procicat, un conjunt de mesures per tractar de contenir l’augment de casos de COVID-19 que s’està experimentant des de fa dies a Catalunya.

La principal de les accions és el tancament de l’oci nocturn, amb excepció d’aquells locals que es desenvolupen totalment a l’aire lliure. En aquest sentit, pel que fa els espectacles amb activitats musicals i ball i que estiguin en peu i a l’aire lliure també s’apliquen noves mesures de seguretat; per exemple, es manté l’ús obligatori de la mascareta i podran tancar a les 3h de la matinada. En cas de ser esdeveniments de 500 persones o més (per exemple, concerts) o que no puguin estar asseguts, serà necessari fer un test d’antígens o una prova PCR a tots els assistents, com a molt 12 hores abans. Sí podran accedir els que acreditin una pauta de vacunació complerta. A més, l’organització d’aquestes activitats hauran de tenir redactat un pla específic d’actuació. De fet, en tots els espectacles a l’aire lliure, independentment de l’aforament, caldrà tenir un registre d’assistents, accessible i verificable, per fer un seguiment epidemiològic en cas que fos necessari

Els mecanismes de control i prevenció proposats per l’Oci Nocturn són una opció perquè l’activitat comenci a caminar i anar ajustant qüestions tècniques en les pròximes setmanes, però NO tancant tota l’activitat.

La prevenció sempre ha estat el millor remei. I no s’entén com, al cap de tantes i tantes reunions amb el sector es torni una altra vegada a la casella de sortida.

Sempre s’ha de donar suport i prioritzar la salut i el benestar comú de tots i frenar els contagis COVID,  però cal mantenir també un equilibri amb l’activitat de persones i empreses.

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password