Consideracions sobre Turisme i Processos Electorals Exceltur nº 68

Consideracions sobre Turisme i Processos Electorals Exceltur nº 68

Important document el que genera Exceltur en el seu nº 68 del primer semestre 2019 amb consideracions sobre Turisme i Processos Electorals. Destaquem:

 1. l’anàlisi del primer trimestre;
 2. la previsió del segon trimestre
 3. els annexos
 4. i el plantejament de futur de les necessitats del Turisme en l’àmbit de la POLÍTICA (pag 30 a 33) i en relació a les eleccions tant generals com autonòmiques, europees i municipals durant les properes setmanes.

Tot i que el ritme d’activitat segueix augmentant, s’aprecia una desacceleració important, sobretot en el segment sol i platja i en la demanda Europea, destacant la menor activitat d’Alemanya, països de la regió del Benelux i Regne Unit.

 

Alguns elements que frenen el creixement turístic general són:

 • Ralentització de la demanda per l’economia dels països Emissores
 • El Brèxit en stand by i la incertesa que fa posposar la decisió de programar un viatge
 • La Recuperació de destinacions del Mediterrani Oriental
 • La situació macroeconòmica de guerra comercial, pujada del petroli i riscos de futura recessió mundial o de creixement zero.

El creixement que es genera té procedència en:

 • La pujada de la despesa mitjana per visitant, que equilibra les estàncies menors
 • La dinàmica de consum intern que encara és vigorosa.
 • El gran comportament de destinacions de llarg recorregut com EUA o el Japó, amb creixement de fins al 29%, així com països llatinoamericans.
 • I el segment MICE, Congressos, Esdeveniments, Convencions i Incentius del que Sitges és la segona destinació de Catalunya

En tot cas, s’obre un període d’oportunitats perquè el Turisme estigui al centre del debat polític, gestionat de forma transversal per les Administracions i amb rang i representació en aquestes de forma rellevant i amb major dotació pressupostària com a conseqüència del pes del PIB a la economia global, nacional i municipal.

Per als més curiosos, una última part (pag 34 a 62) d’annexos estadístics detallats per subsectors; per Comunitats Autònomes I que il·lustren a la perfecció una fotografia d’on som i “cap a on hauríem d’anar”

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password