Junta Rectora del Gremi

Junta Rectora del Gremi

La passada reunió de la Junta Rectora del Gremi, després de l’assemblea General amb la renovació de càrrecs va transcórrer en un ambient d’optimisme contingut.
D’una banda, les bones sensacions que la demanda està deixant en aquest primer quadrimestre però per l’altra les incerteses de la guerra de Rússia contra Ucraïna, l’IPC desbocat i l’evolució geopolítica dels propers anys.

A més, amb els últims estudis científics, es constata que el canvi climàtic anirà a pitjor i que cal la col·laboració de tots els països per a afrontar-lo. Però ara Rússia, Xina, Índia, Brasil, i fins i tot els Estats Units no estan per la feina de complir els compromisos de reducció dràstica de l’emissió de carboni. Per això cal actuar sobre els plans de com adaptar-nos a la nova climatologia i els seus efectes, més que abocar tots els esforços a aturar el canvi climàtic.

Per això mateix s’insisteix en la necessitat de projectes per als propers 10 i 15 anys. Projectes que ajudin a Sitges a continuar sent referent mundial i no perdre més oportunitats financeres, com són els fons europeus, ni temps per prendre decisions.

  • Temes com el litoral i les platges, que s’han de gestionar amb urgència per mantenir-ne la presència
  • Projectes enfocats a la mobilitat amb una estació d’autobusos que serveixi de hub i amb un pàrquing de gran capacitat per a tot tipus de vehicles
  • La modernització de l’administració local i dotació de recursos per donar eines de gestió que reverteixin al ciutadà
  • que es tinguin respostes gairebé immediates, per part de l´administració a les peticions de gestió, com són possibles esdeveniments, ocupació de via pública i gestió de residus
  • una lluita clara contra la il·legalitat i l’intrusisme, tant als Huts il·legals com a la venda ambulant
  • i una línia promocional permanent dins dels pressupostos municipals acord amb el total municipal i en funció del que representa per al municipi

Sitges viu del Turisme, de l’atracció que té a les diferents categories de turistes que pernocten i als visitants d’un sol dia.
Categories que es complementen on: el sol i platja d’estiu, la Gastronomia, l’oci nocturn, les reunions d’empreses, les celebracions i l’entreteniment són claus. I la junta opina que cal exigir que aquestes àrees siguin la prioritat per a tothom per a mantenir les empreses, les famílies que treballen, proveïdors i tot el teixit empresarial de serveis de Sitges.

Per això s’entén que cal seguir apostant pels models d’èxit i a poc a poc motivant-ne de nous, però amb pressupostos municipals on el turisme sigui el clar protagonista 

I és clar, veient ja els moviments polítics de cara a les eleccions municipals del 2023 es farà a tots els grups la petició que els compromisos acceptats durant la campanya, en qüestions concretes, es compleixin més enllà de l’aritmètica governamental i del ple municipal.

Així dons, optimisme contingut per a uns mesos que es preveuen positius però amb la incertesa del futur a partir de novembre.

La reunió també va servir per presentar Armando Waser, nou Director General de l’hotel Dolce Sitges a qui tots vàrem donar-li la benvinguda, desitjant-li sort i compartint els detalls de Sitges.

Us deixem article d’opinió d’Oskar Stöber, president del Gremi al setmanari L´Eco de Sitges del 13 de Maig de 2022.

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password