PLA D’ACCIÓ. Més important que mai

PLA D’ACCIÓ. Més important que mai

Recordem que la raó de ser d’un pla d’acció és convertir una meta, en objectius, i després en realitats.
Per això hem de posar l’accent en ser molt concrets.
Cal definir amb total precisió l’objectiu, establir els passos concrets per assolir-lo, i revisar els recursos que necessitaràs.

1. Defineix el teu objectiu

No podem començar un viatge sense haver establert el punt de destí, i és per això que el primer que haurem de fer és definir els nostres objectius.
Avalua els teus objectius amb la famosa tècnica S.M.A.R.T:
Que siguin Específics, Mesurables, Assolibles, Realistes i amb un Temps / termini concret.

2. Planifica les tasques

En aquesta part les presses no són bones, de manera que et recomanem que dediquis el temps que necessitis per pensar i ser exhaustiu. Has d’anotar totes les tasques que has de realitzar per assolir aquest objectiu.
Després hauràs de planificar aquestes tasques en el temps, de manera que es vagin connectant fins arribar a la data límit que hem establert per a cada objectiu.
Sabem que això pot ser una tasca una mica feixuga però després s’agraeix. És molt més senzill seure a treballar sabent el que has de fer cada dia en comptes d’anar improvitsant a cada moment.

3. Realitza les tasques del teu pla

D’entre totes les tasques haurem de triar al menys tres que, sota el teu criteri, et pugui fer avançar més cap el teu objectiu.
De les tres sel.leccionades, caldrà triant la més important, la que serà la tasca clau.
L’endemà, ja saps quin serà el teu primer treball, acabar aquesta tasca. No hi ha excuses, no hi ha distraccions. Posa hi el focus!
Un cop facis la tasca clau, podràs continuar amb les altres dues triades com a destacades.
Aquest hàbit farà que assoleixis els teus objectius de manera més ràpida. El primer ha de ser l’important, encara que no sigui el que més t’agradi, i després tota la resta.

4. Avalua el teu progrés

És important també que no sempre anem amb presses sinó que de tant en tant cal que parem a avaluar com estan anant les coses.
Estàs aconseguint els teus objectius? Estàs complint amb les teves tasques en el temps establert? Estàs feliç amb els teus resultats?

 

  • Segueix treballant.
  • Dóna’t algun respir.
  • I sigues indulgent amb tu mateix.

Ho aconseguirem!

Add Comment

Your email is safe with us.

Show Buttons
Hide Buttons

Sign In Gremi d’Hostaleria de Sitges

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password